Vochtbestrijding

Deskundige vochtbestrijding bij vochtproblemen in huis

Kampt u met vochtige muren en vochtproblemen in huis? Domus tech staat garant voor een vakkundige vochtbestrijding in Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Brussel en Vlaams-Brabant. Opstijgend vocht behandelen we steeds uiterst efficiënt, met de juiste technieken en met het oog op een optimaal wooncomfort.

Vochtbestrijding

Opstijgend vocht:
wat is de oorzaak?

Optrekkend of opstijgend vocht in muren duikt op als de waterkerende folie ontbreekt, verkeerd werd aangebracht of beschadigd werd tijdens een verbouwing. Daarnaast zijn vochtproblemen in huis vaak te wijten aan constructiefouten, een gebrekkige ventilatie, een defecte dakgoot of bepaalde huishoudelijke activiteiten.

Hoe kunt u opstijgend vocht herkennen?

Opstijgend vocht in muren kan in principe alleen voorkomen op het gelijkvloers of in de kelder. Aan de hand van deze symptomen kunt u opstijgend vocht herkennen en tijdig behandelen:

  • Het behangpapier komt los.
  • Er hangt een muffe geur in huis.
  • De pleister verkleurt of brokkelt af.
  • U ziet witte zoutkringen (salpeter), vlekken of schimmel op de muur.

De gevolgen van vochtproblemen in huis

Het is van cruciaal belang om opstijgend vocht snel te laten behandelen. Vochtproblemen in huis brengen namelijk heel wat ongemakken met zich mee:

  • Het duurt langer om een vochtig huis op de juiste temperatuur te brengen én te houden.
  • Opstijgend vocht is ongezond. U kunt o.a. luchtwegproblemen en allergieën krijgen door het inademen van sporen verspreid door zwammen en schimmels in huis.
  • Muren die langdurig nat staan, kunnen op lange termijn de stabiliteit van uw woning aantasten en de waarde van uw woning doen dalen.

Door vochtige muren en opstijgend vocht tijdig te laten behandelen houdt u dus uw energiekosten onder controle, verzekert u een gezonder binnenhuisklimaat én garandeert u uw veiligheid. Dringend tijd dus voor een grondige vochtbestrijding in huis!

Vocht in huis bestrijden: onze werkwijze

Vochtproblemen in huis gaan nooit vanzelf weg. Hoe langer u wacht om vochtige muren te behandelen, hoe meer schade de vochtproblemen aanrichten. Het is dus immens belangrijk om er vroeg bij te zijn. Bij domus tech hanteren we enkele methodes die snel en efficiënt zijn om optrekkend vocht te bestrijden:

domus_inject22_RT8

1) Muren injecteren tegen opstijgend vocht

Vochtige muren behandelen we doorgaans via de injectiemethode. We injecteren de muren tegen opstijgend vocht en creëren zo een vochtwerende barrière. Op die manier maakt opstijgend vocht geen kans meer en kunnen uw vochtige muren drogen.

Gratis diagnose 2

2) Waterdicht noppenmembraan plaatsen

Ziet u witte zoutkringen (salpeter) of vlekken op de muren? Dan kunnen we een waterdicht noppenmembraan plaatsen. Door deze afdichtingslaag komt de pleister niet in contact met het door zouten verontreinigde metselwerk.

Laat u opstijgend vocht behandelen in het kader van een renovatieproject? Dan vindt de vochtbestrijding in uw woning best plaats bij het begin van uw renovatiewerken, aangezien de droogtijd na de vochtbehandeling vrij lang is. Zo loopt uw renovatieproject geen vertraging op.

Andere bouwfysische problemen opgemerkt?

Domus tech is sinds 1982 expert in speciale bouwtechnieken. U kunt ons team gerust ook inschakelen voor betonherstelling, kelderdichting, houtwormbestrijding, huiszwambestrijding of balkkoprestauratie.