img-art

Laat uw gevel prachtig renoveren of restaureren

Kan uw (historische) gevel een opknapbeurt gebruiken? Domus arte heeft alle technieken onder de knie om uw gevel piekfijn te renoveren of restaureren. We werken steeds met oog voor detail en kwaliteit en zorgen ervoor dat de karakteristieke eigenschappen van uw pand maximaal behouden blijven.

Deskundige gevelrenovaties en gevelrestauraties

Wilt u de oude uitstraling van uw gevel herstellen? Of wilt u uw gevel eerder opfleuren met een compleet nieuwe, moderne look? Voor domus arte is geen enkele uitdaging te veel. Ons team spitst zich sinds jaar en dag toe op de complexere renovatie en restauratie van (historische) woningen, herenhuizen, gebouwen en monumenten. Als we uw gevel renoveren of restaureren, werken we steeds met traditionele materialen en technieken. Zo evenaren we de authentieke uitstraling van uw buitenmuren en brengen we de oorspronkelijke kleuren, ornamenten en karakteristieken terug tot leven.

Uw gevel renoveren op uiteenlopende manieren

Bij de start van uw renovatie- of restauratieproject komen we bij u ter plaatse en evalueren we welke werken nodig zijn om uw voorgevel of volledige gevel te renoveren of restaureren. Zo kunnen we niet alleen uw gevel reinigen, maar ook uw pleisterwerk, gevelornamenten, smeedwerk en natuursteenelementen in ere herstellen. Na afloop van de werken kunnen we uw gevel indien gewenst schilderen om een feilloos resultaat te garanderen.

voor na gevelreiniging

Gevel reinigen

Doorheen de jaren wordt uw gevel dof en vuil. Om de verzorgde uitstraling van voorheen terug te winnen en uw gevel piekfijn te renoveren, werken we vaak met het zachte en milde TORBO® reinigingssysteem. Hierdoor vermijden we het risico om uw voorgevel te beschadigen of foutief te bewerken.

Knokke rotspleister online

Historisch pleisterwerk restaureren

Om uw gevel opnieuw te laten schitteren, is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan uw historische pleisterwerk. Bij de restauratie hiervan werken we met een minerale pleister i.p.v. een siliconenpleister. Bovendien kunnen we speciale pleistertechnieken hanteren, bij bepleistering zonder schilderen of als er voorschriften gelden van de Dienst Monumentenzorg. We onderscheiden drie soorten:

  1. Rotspleisterwerk: Rotspleister kent een ruw en oneffen reliëf en heeft de uitstraling van een rots of boomschors.
  2. Simili-pleisterwerk: Similipleister streeft de look van natuursteen na en vertoont kleine glinsteringen.
  3. Cimorné-pleisterwerk: Cimorné-pleister bevat ingestrooide glasdeeltjes of vermalen marmer.
Domus_Arte_2.3_MaxRes_Moment1

Gevelornamenten restaureren

Historische woningen of gebouwen worden vaak versierd met prachtige kroonlijsten, moulures, consoles of guirlandes. Door de tand des tijd, wind en barre weersomstandigheden verliezen deze geveldetails hun reliëf, tekening of diepte. Ons team reinigt deze gevelelementen, modelleert ze met de hand tot hun oorspronkelijke staat en reproduceert ontbrekende elementen m.b.v. siliconenmallen.

Caroline Biss1

Smeedwerk restaureren

Smeedwerk wordt blootgesteld aan weer en wind en is daarom gevoelig voor oxidatie. Domus arte beschermt en restaureert historisch siersmeedwerk met respect voor de oorspronkelijke technieken en met volle aandacht voor élk decoratief detail.

natuursteenelementen

Natuursteen elementen restaureren

Wanneer we uw buitenmuur of gevel renoveren of restaureren, herstellen we ook de natuurstenen parels ervan met de grootste zorg en precisie. Balkons, kroonlijsten, gevelbanden, frontons, lintelen, plinten en dorpels in natuursteen krijgen zo hun glans van weleer.