Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding voor een karaktervolle look

Wilt u de gevel van uw bouwproject geheel of gedeeltelijk bekleden met hout? Domus wood bouwde doorheen de jaren een stevige reputatie uit op vlak van houtskeletbouw, houten gevelbekleding en optopping. Al meer dan 40 jaar maken we zo het verschil bij tal van nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten over heel België.

Houten gevelbekleding: esthetisch én ecologisch

Tegenwoordig zien we steeds meer houten gevels opduiken in het straatbeeld. Houten gevelbekleding gaat namelijk hand in hand met een eigentijdse uitstraling. Bovendien is het, naast houtskeletbouw, de ideale manier om ecologisch en duurzaam te bouwen.

Esthetische voordelen

  • De gevel van zowel woningen, scholen, bedrijfsgebouwen, hotels als ziekenhuizen geldt als het ultieme visitekaartje. Kiest u voor een klassevolle, elegante en warme houtafwerking van uw gevel, dan maakt uw gebouw gegarandeerd een onvergetelijke eerste indruk.
  • Met houten gevelbekleding kunt u letterlijk en figuurlijk alle kanten uit. Bent u op zoek naar een horizontale of verticale houten gevelbekleding, al dan niet open of gesloten? Heeft u nood aan houten gevelpanelen, latten, beplating, shingles of beplanking? Verkiest u ceder, eik, afrormosia, padouk of eerder thermowood? Een gevelafwerking in hout matcht sowieso perfect met de look-and-feel die u nastreeft.

Ecologische voordelen

Houten gevelbekleding is een bijzonder milieuvriendelijk bouwmateriaal dat de ecologische voetafdruk van uw bouwproject verkleint. Hout is namelijk een hernieuwbare, ecologische en duurzame grondstof. Daarnaast is de CO2-uistoot bij de productie van houten gevelbekleding een pak lager vergeleken met de bouw van traditionele materialen als eindafwerking. Als kers op de taart werken we bij domus wood hoofdzakelijk met hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (PEFC of FSC).

1541

Hoe gaat ons vakkundige team te werk?

DOMUS WOOD 3

1) Studie en ontwerp

Ons studiebureau ontwerpt uw houten gevelbekleding en/of houtskelet enerzijds op basis van uw wensen, eisen en stijlvoorkeuren en anderzijds rekening houdend met een optimale isolatie, lucht-, water- en winddichtheid. Vervolgens creëren we de productieplannen zodat we de gevelbekleding in hout vlot kunnen produceren in een volgende fase. Zo streven we ernaar ecologisch en duurzaam te bouwen.

DSC03067

2) Productie en testing

In ons eigen atelier vervaardigen we uw houten gevelbekleding volgens wens, zowel voor ruwbouw als voor afwerking. Domus wood behoort tot een van de weinige spelers op de markt die deze gevelbekleding volledig op maat kan prefabriceren. Het proces wordt continu van dichtbij opgevolgd om een product af te leveren van de hoogste kwaliteit. Dankzij onze prefabricatie zijn er nauwelijks zichtbare bevestigingen en oogt uw houten gevelbekleding zuiver. Daarnaast stelt onze interne prefabricatie ons in staat uw deadline strikt te respecteren.

Domus-9

3) Levering en plaatsing

Zijn de houten elementen tot op de millimeter afgewerkt? Dan leveren we ze bij u op de werf zodat u meteen aan de slag kunt met de installatie ervan. Op aanvraag kan ons team uw houten gevelbekleding uiteraard ook plaatsen en bevestigen. Mét de grootste precisie en zorg.