Historische plafonds

Oud plafond laten herstellen óf op maat laten ontwerpen

Is uw rijkelijk geornamenteerde plafond beschadigd? Domus arte is sinds 1982 gespecialiseerd in de restauratie van historische plafonds, historisch pleisterwerk, moluren en rozetten. We herstellen uw oude plafond steeds in ere, met oog voor detail, een neus voor esthetiek en een hart voor authenticiteit. Daarnaast kunnen we uw nieuwbouwproject een karaktervolle toets geven door een historisch plafond te plaatsen.

Gracieuze historische plafonds boordevol eigenheid

Een historisch plafond is van onschatbare waarde en vertelt een uniek verhaal. Het geldt als het ultieme pronkstuk van uw pand en wordt vaak versierd met elegante ornamenten, zoals mouluren en rozetten. Deze elementen geven een extra sierlijke en exclusieve toets aan uw plafond en kunnen letterlijk alle vormen en stijlen aannemen.

Vlot door alle werken heen met domus arte

Domus arte is dé specialist op vlak van historische plafonds. Of u nu een oud plafond wilt laten herstellen in uw historische pand of er een wilt laten plaatsen in uw nieuwe woning, we brengen elk project tot een goed einde. Na een bezoek aan uw woning en een grondige analyse van de ruimte, bepalen we welke werken verricht moeten worden. Doorheen alle werkzaamheden zal een projectmanager fungeren als uw vaste aanspreekpunt, zodat u de status van het project nauwgezet kunt opvolgen.

1506848_261899937318000_1942893237_n

Vakkundige restauratie van uw historische plafond

Uw historische plafond kan beschadigd raken door de tand des tijds, verbouwingen, vochtproblemenzwam-houtworm- of insectenvraat. Ook de ornamenten aan uw plafond kunnen hierdoor schade ondervinden. Onze restaurateurs hebben alle technieken onder de knie om uw historische pleisterwerk en oude plafond in al zijn glorie te herstellen. Daarnaast kunnen ze de moluren en rozetten aan uw plafond restaureren en zelfs reproduceren in eigen atelier. Bij alle restauratiewerken respecteren we de bouwstijl, bouwperiode en authenticiteit van uw historische pand, zowel op materiaaltechnisch als vormelijk vlak.

1622078_261899287318065_888522692_n

Historisch plafond op maat van uw nieuwbouwproject

Plaatst of koopt u een nieuwe woning en wilt u het kale plafond meer cachet geven? Of heeft u altijd al gedroomd van een historisch plafond in uw huis? U kunt ons team niet enkel inschakelen om oude plafonds te herstellen, maar ook om die from scratch te ontwerpen en te creëren. Op maat van uw wensen, stijlvoorkeuren en de bouwstijl die u wenst na te streven.