Gevel kaleien

Laat uw gevel kaleien en geef hem een authentieke toets

Uw gevel kaleien is naast een gevelreiniging, gevelrenovatie of –restauratie een van dé manieren om uw gevel op te frissen en uw pand op te waarderen. Een gekaleid huis heeft namelijk niet enkel een esthetische meerwaarde, maar wordt ook optimaal beschermd tegen vocht. Wilt u graag de gevel van uw woning, hoeve, herenhuis of monument onder handen nemen? Doe een beroep op domus arte voor al uw kaleiwerken.

Wat is kaleien en waar komt het vandaan?

Kaleien is een eeuwenoude verftechniek waarbij we een dunne kalklaag (eventueel gemengd met kleurpigment) met een blokkwast uitstrijken op een bakstenen muur. Door uw gevel te kaleien, bootsen we de unieke look na van een (wit)gekalkte, gelaagde muur zoals we die vroeger veel zagen bij bijvoorbeeld hoeves of boerderijen. Omwille van de decoratieve én beschermende effecten wordt er vandaag de dag steeds meer gekozen voor een gekaleide gevel bij zowel monumenten en historische panden als moderne nieuwbouwwoningen.

1316

Gevel kaleien: alle voordelen op een rijtje

elsegem 2

Esthetische voordelen

  • Een gekaleid huis heeft een karakteristieke, rustieke en warme uitstraling.
  • Door uw buitenmuur of gevel te kaleien, kunnen we makkelijk kleine putjes, barsten, onregelmatige voegen of oneffenheden camoufleren.
  • De oorspronkelijke baksteenstructuur blijft nog steeds zichtbaar, maar oogt zachter en egaler.
  • Door de gevel van uw huis te kaleien, bekomen we een (licht) korrelig oppervlak boordevol prachtige nuances.
  • Dankzij de diverse afwerkingsmogelijkheden kunt u uw gekaleide gevel volledig personaliseren. U kiest namelijk zelf de kleur, korrel en laagdikte van de kaleiverf en de borstelveegstructuur.
van caloen 2

Technische voordelen

  • Als we uw muur of gevel kaleien, steken we uw woning letterlijk in een nieuw én beschermend jasje. Een gekaleide muur is namelijk optimaal beschermd tegen regen, wind, sneeuw en andere barre weersomstandigheden.
  • De kalkpleister die we gebruiken is dampdoorlatend en heeft een waterafstotende, capillaire werking. Hierdoor kan er geen vocht binnendringen in de muren en wordt opgenomen vocht (bijvoorbeeld na een regenbui) actief naar buiten geduwd. Vochtproblemen krijgen dus geen kans meer.
timmerhoutkaai 2 kalei

Ecologische voordelen

  • Uw gevel kaleien is een bijzonder milieuvriendelijke en duurzame methode om uw woning een nieuwe look-and-feel te geven.
  • Wanneer we de gevel van uw huis kaleien, werken met een kalei op basis van kalk, zónder cement of (synthetische) bindmiddelen. Dit zorgt er onder andere voor dat de kalei barstbestendig is en niet zal afbladderen.