Optopping

Extra verdieping laten bijbouwen door domus wood

Is er te weinig ruimte voor een aanbouw? Dan kunt u best een extra verdieping bijbouwen. Dankzij onze jarenlange ervaring in zowel houtskeletbouw, houten gevelbekleding als optopping of dakopbouw, weten we bij domus wood raad met elk project en elke technische uitdaging. Met passie, precisie en de juiste knowhow tillen we uw pand – letterlijk – naar een hoger niveau.

Optopping:
gebouw of woning uitbreiden in de hoogte

In zowel dorpen als steden wordt ruimte steeds schaarser. Horizontaal bijbouwen is daarom vaak niet langer mogelijk wegens plaatsgebrek. In dat geval biedt optopping of dakopbouw de uitkomst. Optopping is het aanbrengen van een of meerdere nieuwe bouwlagen op het dak van een bestaand gebouw.

Wanneer we een verdieping bijbouwen en een dakopbouw plaatsen, is het van cruciaal belang dat de fundering in kwestie draagkrachtig genoeg is. Kiezen voor een houtskelet geeft de beste garantie dat de bestaande fundering volstaat. Bouwen met lichte geprefabriceerde houtelementen is echter niet alleen gewichtsbesparend, maar ook uiterst efficiënt, voordelig, duurzaam, energiezuinig en ecologisch. Uiteraard voeren we de werken steeds uit in samenwerking met een stabiliteitsingenieur.

Verdieping bijbouwen? Vertrouw op domus wood

DOMUS WOOD 3

1) Studie en ontwerp

In samenspraak met uw architect wordt uw extra bouwlaag ontworpen volgens uw wensen. Van zodra we het ontwerp ontvangen, gaan we van start met het ontwerp van de houtskeletstructuur, de wand- en dakpanelen, de luchtdichting en vochthuizing. Kortom de verwerking van de bouwtechnische richtlijnen tot in de kleinste details. Daarna genereren we de productieplannen zodat ons productieteam vlot aan de slag kan.

DSC03107

2) Productie en testing

In ons eigen atelier prefabriceren we de houtskeletstructuur en de houten gevelbekleding zodat we uw verdieping feilloos kunnen bijbouwen. We vervaardigen hierbij de volledige wandopbouw, van platenmateriaal tot isolatie en gevelbekleding. De houten onderdelen onderwerpen we nadien aan strenge kwaliteitscontroles. Enkel zo kunnen we een verdieping bijbouwen die veilig en ecologisch is.

DSC03096

3) Levering en plaatsing

Ons team komt alle houtelementen stipt leveren en/of plaatsen bij u op de werf. Domus wood probeert u zoveel mogelijk te ontlasten bij de optopping van uw woning of gebouw.