Moulures en rozetten

Productie en restauratie van historische ornamenten

Zijn de ornamenten in uw historische gebouw beschadigd? Of wilt u uw nieuwbouwproject extra karakter geven met authentieke versieringen? Domus arte is ruim 40 jaar de referentie voor de productie en restauratie van ornamenten, zoals mouluren en rozetten. Ons gespecialiseerde team herstelt elk historisch pand in zijn oude glorie en maakt van elk nieuwbouwpand een originele blikvanger. Met passie, toewijding en oog voor kwaliteit.

De sierlijke blikvangers van uw (historische) pand

Ornamenten geven (historische) plafonds en gevels een sfeervolle, luxueuze en karakteristieke uitstraling. Ze maken een woning echt af en kunnen de meest uiteenlopende vormen en stijlen aannemen. We maken een onderscheid tussen moulures of sierlijsten enerzijds en rozetten of rozassen anderzijds.

Domus_Arte_2.3_MaxRes_Moment1

Moulures of sierlijsten

Moulures zijn versieringselementen die zich zowel binnen als buiten de woning kunnen bevinden. Ze hebben geen constructieve functie, maar worden op (historische) plafonds of gevels aangebracht met decoratieve doeleinden.

Wist u trouwens dat de restaurateurs van domus arte, doorheen de jaren, meer dan 250 types moulures restaureerden? Ontdek onze brochure van moulures

1375135_261899973984663_1169958291_n

Rozetten of rozassen

Rozetten zijn bloemvormige versieringen die zich steeds binnenshuis en doorgaans aan het plafond bevinden. Ze vormen niet alleen prachtige parels in uw interieur, maar zorgen tegelijkertijd voor een naadloze overgang tussen uw plafond en verlichtingsarmatuur.

1042

Schakel domus arte in voor uw restauratie- of nieuwbouwproject

Dankzij onze ervaring, artisanale methodes en kennis van alle bouwstijlen slagen we er steeds in om uw sierwerk pure authenticiteit te verlenen. We starten elk project met een bezoek bij u ter plaatse en een grondige analyse om te bepalen welke werken we moeten verrichten. We maken steeds duidelijke afspraken en stellen u in rechtstreeks contact met een projectmanager, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

IMG_2339

Herstelling en restauratie van historische ornamenten

Historische moulures en rozetten kunnen barsten vertonen door de tand des tijds, regen of storm. Onze ervaren restaurateurs reproduceren uw ornamenten in eigen atelier d.m.v. geprofileerde trekmessen en kopiëren zo verdwenen of ontbrekende elementen. Doorheen de jaren hebben ze reeds meer dan 250 types ornamenten gereproduceerd. Indien nodig kunnen onze professionals uw moluren en rozetten ook in situ restaureren. Onze vakmensen voeren minutieuze restauraties uit aan rozassen van 30 cm tot 2 m.

bloempot online 3

Ontwerp en productie van nieuwe moulures, rozetten en ornamenten

Bij domus arte zijn we lang niet alleen gespecialiseerd in de restauratie van ornamenten. Ons team kan ook nieuwe moluren of rozetten ontwikkelen, volledig op maat van uw wensen en afgestemd op de look-and-feel die u beoogt in uw pand. Of dat nu een strakke en moderne look is of een uiterst klassieke uitstraling.