Betonherstelling

Snel en deskundig betonrot laten herstellen?

Op zoek naar een expert om betonschade aan te pakken? Bij domus tech bent u aan het juiste adres om betonrot efficiënt en vakkundig te laten herstellen. Dankzij onze 40 jaar lange ervaring in betonherstelling en betonrenovatie kunnen we steeds een duurzame en betrouwbare oplossing garanderen.  Domus Tech (als afdeling van Genisol) is gecertificeerd voor betonherstelling – No certificaat BPC560248990101.A001 certificaat Betonherstelling niveau A

diagnose betonherstelling

Betonherstelling

Last van betonrot?

Betonrot duidt op schade aan gewapend beton. Deze schade ontstaat doordat de wapening begint te roesten en bijgevolg gaat uitzetten en barsten. Dit proces tast de stevigheid van uw gehele betonconstructie aan en kan dus ook bijzonder gevaarlijk zijn. Betonschade kan optreden bij o.a. verweerde betonconstructies, balkons, terrassen, betonkolommen en betonnen kroonlijsten. U laat betonrot dus best zo snel mogelijk herstellen wanneer u dit opmerkt.

Hoe kunt u betonrot herkennen?

Betonrot komt meestal voor in betonelementen die niet goed ontworpen werden. Aan deze symptomen kunt u betonrot snel herkennen:

  • afbrokkeling van het beton
  • roestverschijnselen
  • scheuren in het beton
  • zichtbare corrosie van de wapening

Domus tech, uw expert in betonherstelling

Domus tech heeft sinds 1982 de juiste expertise opgebouwd om betonrot te herstellen en uw vochtproblemen aan te pakken. Overal in Vlaanderen kunt u ons team inzetten voor een vakkundige betonherstelling, of dat nu in Antwerpen, Brussel of Gent is. We kunnen het beschadigde beton herstellen in 5 stappen:

  1. Ons team bestudeert nauwgezet de volledige oppervlakte door middel van ‘taperen’, i.e. het saneren van de wonde.
  2. We verwijderen het aangetaste beton tot we bij het gezonde beton komen. Bovendien ontroesten we de wapening.
  3. We brengen hydraulisch gebonden herstelmortel aan, aangepast aan de vereiste betondekking.
  4. We plamuren de oppervlakte en herstellen de cementpleister die oorspronkelijk op het beton werd aangebracht.
  5. We brengen een carbonatatieremmende coating aan die de nodige bescherming biedt tegen CO2 en aantasting van zure regen.

Heeft u te maken met een ander bouwfysisch probleem?

Schakel de experten van domus tech in voor een nauwgezette vochtbehandeling, kelderdichting, houtwormbestrijding, huiszwambestrijding of balkkoprestauratie.