Plafonds

Laat uw valse plafond efficiënt en deskundig plaatsen

Domus pro heeft ruim 40 jaar ervaring in de binnenafwerking van utiliteitsgebouwen en voltooit elk project met uiterste precisie en zorg, conform de wtcb-voorschriften. U kunt ons team inschakelen om valse plafonds te plaatsen, van gipskarton plafonds en metaalplafonds tot akoestische plafonds en klimaatplafonds. Maar ook binnenschrijnwerk en de installatie van wanden en vloeren nemen we graag voor onze rekening. Een hoge afwerkingsgraad en een uniek eindresultaat zijn hierbij geen beloftes, maar garanties.

Til uw gebouw een niveau hoger met een verlaagd plafond

Wilt u een nieuw plafond laten installeren in uw gebouw om esthetische of praktische redenen? Dan laat u best een verlaagd of vals plafond plaatsen, zoals een gipskarton plafond, systeemplafond, metalen plafond, akoestisch plafond of klimaatplafond. Een vals plafond geeft uw pand namelijk niet enkel een compleet nieuwe look, maar bezorgt u nog heel wat andere voordelen. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig kabels of leidingen camoufleren, thermische of akoestische isolatie voorzien en verlichting integreren. Daarnaast biedt een vals plafond u meer creatieve afwerkingsmogelijkheden.

193

Voor elke ruimte een gepast verlaagd plafond

Hoewel gipskarton plafonds, systeemplafonds, metalen plafonds, akoestische plafonds en klimaatplafonds veel gelijkaardige voordelen hebben, verschillen ze uiteraard op vlak van uitstraling, bevestiging en werking. We geven hieronder enkele eigenschappen mee van de valse plafonds die we voor u kunnen plaatsen.

IMG_20190913_120007

Gipskarton plafonds

Een verlaagd of vals gipskarton plafond plaatsen, verloopt uiterst efficiënt. We bevestigen eerst een metalen structuur aan het constructieplafond en verbinden hier nadien gipskartonplaten aan.
Gipskarton plafonds zijn tegenwoordig bijzonder populair. Ze kunnen hoogwaardig en brandwerend afgewerkt worden en laten bovendien een naadloze integratie van technieken toe.

unnamed (4)

Systeemplafonds

Systeemplafonds plaatsen we steeds op de gewenste hoogte aan de hand van metalen plafondprofielen en snelhangers. Een systeemplafond geeft uw gebouw een professionele uitstraling en biedt een goede toegang tot technieken. Daarnaast kunnen we deze systeemplafonds aanbieden met tegels die tegemoetkomen aan de wensen van de klant, zoals waterbestendige tegels of tegels met een hoge akoestische waarde.

IMG_5046

Metalen plafonds

Metalen plafonds worden vaak gebruikt bij industriële toepassingen en geven uw pand een strakke, hedendaagse look. Ze zijn bijzonder duurzaam, robuust, stevig en beschikbaar in diverse kleuren. Net zoals systeemplafonds bieden metalen plafonds een goede toegang tot technieken en bestaan ze in tal van uitvoeringen. Denk maar aan lamellenplafonds en bakkenplafonds.

akoustische eilanden 1

Akoestische plafondpanelen

Een goede akoestiek is van groot belang binnen kantoorruimtes, scholen en openbare gebouwen. Daarom is het aangewezen om een akoestisch vals plafond te laten plaatsen in dergelijke complexen. Geluidsreducerende of akoestische panelen absorberen geluid en verminderen nagalm en achtergrondgeluiden. De geluidsisolatie in uw plafond creëert een aangename, productieve omgeving waarin u comfortabel gesprekken kunt voeren en volgen. We bieden daarnaast standaard plafonds aan die we aanvullen met akoestische plafondeilanden (horizontaal) of akoestische baffles (verticaal) om tot het gewenste resultaat te komen.

IMG_7630

Akoustische plafonds

Hedendaagse monolithische architectuur vraagt om ondoorbroken en expressieve
oppervlakken. In een modern gebouw zijn een goede akoestiek, gebruiksgemak
en flexibiliteit onontbeerlijk. Domus pro gebruikt hiervoor Rockfon® Mono® Acoustic omdat dit zorgt voor verbluffende resultaten. Vlak of gebogen. Wit of een kleur op maat. Plafonds of wanden.