domus pro - lego discovery center

Domus team blikt positief terug op 2022

In 2022 stond de wereld op zijn kop, misschien zelfs meer dan de voorbije 2 jaren. De oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, de stijgende grondstofprijzen en personeelskosten… Ieder bedrijf kreeg er rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken.
Bij Domus Team kijken ze met de glimlach terug naar 2022, want dit jaar was op veel vlakken positief. We laten enkele teamverantwoordelijken uit de 4 verschillende afdelingen aan het woord.

IMG_20221104_091345_745

Domus pro

Domus pro focust zich op binnenafwerking van gebouwen en grote complexen: wanden, plafonds, vloeren en binnenschrijnwerk.

‘2022 was een bijzonder jaar voor onze afdeling. Eerst en vooral was het een jaar waarop we voor het eerst opnieuw op de normale manier konden werken, zonder dat een klein virus roet in het eten gooide. Maar 2022 was vooral het jaar waarin we met heel het team van domus pro werkten aan een uitzonderlijk project nl. het Lego Discovery Center in Brussel. Het volledige team werd in dit toch wel unieke concept betrokken, van projectleiders tot uitvoerders. Op het Lego Discovery Center zijn we best trots. Zo’n een project met internationale allure zet domus pro nog meer op de kaart bij de grote spelers. We kijken vol vertrouwen uit naar 2023, de planning voor de eerste helft van het jaar loopt al aardig vol en de onderhandelingen voor andere projecten zijn volop aan de gang.

_MG_0737

Domus tech

Deze afdeling van Domus Team lost bouwfysische problemen op: vochtbestrijding, betonherstelling, houtworm en huiszwam weren uit gebouwen …

‘Tijdens 2022 heeft onze afdeling constant voor de volle 100% gedraaid en dat voor de verschillende specifieke activiteiten van domus tech. Problemen met de toestand van gebouwen zijn er immers altijd.
Betonherstellingen voeren we al jaren uit, ook in scholen. Begin 2022 werden we door een school in Wielsbeke gevraagd om het betonrot te herstellen omdat de veiligheid van de kinderen in het gedrang kwam. Dit was de eerste keer dat het aspect veiligheid de hoofdreden van de betonherstelling was. Omdat we dit probleem zo accuraat aanpakten, zijn nog scholen op ons pad gekomen en komen we hiermee nu ook specifiek naar buiten. Sinds dit jaar zijn wij nóg meer de referentie geworden voor betonherstellingen. Dat bewees ook de interesse voor de infosessie die wij organiseerden over betonrot dit jaar.
In maart 2023 plannen wij een nieuwe infosessie, ditmaal over vochtdiagnose. We willen architecten, aannemers, besturen correcte informatie meegeven over de manier waarop vochtproblemen kunnen worden opgelost. Zo kunnen wij de verkeerde informatie die vooral op het internet circuleert, counteren.’

22 Gevelrestauratie Aalst nab

Domus arte

Domus arte  focust zich op gevelrenovatie- en restauratieprojecten.

‘We kijken met een goed gevoel terug naar 2022. Het aantal nieuwe projecten dat we voor ogen hadden in het begin van het jaar, hebben we ruimschoots behaald. Ook al moesten we rekening houden met prijsstijgingen, hogere loonkosten …
We zijn best trots op de projecten die wij mochten onder handen nemen. Zo was er de gevelrenovatie van de Standaard Boekhandel in het centrum van Aalst. De uitdaging was om de belle-epoquegevel een historische remake te geven en volledig in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. De originele ornamenten werden gereproduceerd en de gevel ziet er nu terug uit zoals weleer. Onze mannen hebben zich hierbij echt overtroffen.
De gevelrestauratie van een villa uit het interbellum in het Gentse Miljoenenkwartier zal ons ook nog lang bijblijven. Zulke projecten geven ons enorme voldoening.
Het is nog afwachten hoeveel budget instanties en particulieren op termijn nog willen spenderen aan gespecialiseerde gevelrenovaties en restauraties van historische plafonds, maar op dit moment voelen we dit niet.
De planning van de eerste helft van 2023 is al goed gevuld en nieuwe aanvragen komen vlotjes binnen.’

20220826_144811 (002)

Domus wood

Domus wood is gespecialiseerd in houtskeletbouw, houten gevelbekleding en het plaatsen van extra verdiepingen op bestaande gebouwen.

‘Ook wij kijken positief op 2022 terug. Vooral de grotere projecten blijven in ons geheugen gegrift. Zo was er de houskeletbouw voor het gebouw van vzw Duinhelm in Oostende. Het afgeronde dak van wel 1.000 m² was een uitdaging. Het resultaat mag er best wezen. Ook genieten we nog na van de 9 logistieke sites in Zweden en Denemarken waar we kantoorgebouwen voorzagen van een gevelbekleding in hout, allemaal uitgevoerd door werknemers uit ons eigen team.
Soms is het echt een uitdaging om de architectuurplannen uit te voeren. We weten immers wat uitvoerbaar is en wat niet. Daarom denken we met plezier mee met de bouwheer en de ontwerper en zo is ieder probleem altijd al opgelost geraakt.

2023 brengt ons nog grotere en meer uitdagende projecten. De kerk van Boekhoute (Assenede) ombouwen tot een naschoolse opvang en het kantoorgebouw van Unilin bekleden met een houten vliesgevel en gevelpanelen zijn bijvoorbeeld 2 projecten waar we enorm naar uitkijken.’

De 4 afdelingen blikken POSITIEF terug op 2022.
En dat weerspiegelt zich in de vele nationale en internationale opdrachtgevers die hun weg naar deze Gentse aannemer vinden.
Laat 2023 maar komen.