Bezint voor ge verbouwt: is je woning droog?

Bezint voor ge verbouwt: is je woning droog?

Een vochtprobleem kan je niet negeren. Als je vocht probeert weg te moffelen onder behangpapier, valt het in no time terug van de muur. Ook een nieuw laagje pleisterwerk of verf zijn geen oplossingen op lange termijn: je maakt gewoon dubbele kosten. Bovendien is een vochtige ruimte de ideale kweekvijver voor ongezonde schimmels en zwammen: niet meteen de binnenhuisplanten waar je op rekende. Vóór je lustig begint te renoveren moet je je dus een cruciale vraag stellen. Is deze woning droog?

pexels-jeshootscom-834892

RENOVEER JE EEN OUDE WONING?
CONTROLEER EERST OP VOCHT VÓÓR JE DE REST AANPAKT

Voor WOII werden woningen nog niet beschermd tegen vocht. De baksteen was gewoon een spons die jaar na jaar meer vocht opnam. Later bestreed men opstijgend vocht met een laagje roofing tussen de eerste en tweede baksteenlaag. Helaas vergaat roofing na enkele jaren.

Vocht dringt ook binnen via kelderruimtes. In woningen van meer dan 30 jaar zit meestal een gemetselde kelder. Het vocht kan zich een weg banen tussen de bakstenen, via de vloerplaat of via de kimnaad (de aansluiting van muur op vloer).

GRATIS DIAGNOSE

Ben je een oud huis aan het renoveren? Zorg voor een gezond, droog huis vóór je de rest aanpakt. De specialisten van domus tech komen vrijblijvend langs voor een gratis diagnose. We komen graag bij u langs met een vochtmeter en stellen een precieze offerte op voor jouw oplossing

Maak uw afspraak voor uw gratis diagnose via 09 395 61 40

1092