glr-04

Speciale pleisterwerken: een specialiteit van het huis

Door de tand des tijds en de weersomstandigheden hebben gevels en hun sierwerk het soms zwaar te verduren.

Verweerde of gebroken ornamenten, sierelementen, lijsten, consoles, guirlandes etc worden gereinigd en handmatig opnieuw  gemodelleerd in hun oorspronkelijke staat. Indien nodig worden ze gereproduceerd. domus arte herstelt uw gevel in zijn oude glorie.

simili pleister

SPECIALE PLEISTERTECHNIEKEN: SIMILI-PLEISTER

Het woord is afgeleid van het Franse ‘simili-pierre’. Het is een pleisterwerk ter imitatie van natuursteen. Kenmerkend voor deze pleister is dat deze kleine glinsteringen vertoont wanneer de zon erop schijnt.

cimorne

SPECIALE PLEISTERTECHNIEKEN: CIMORNÉ-PLEISTER

De term cimorné is afgeleid van het Franse woord ‘ciment orné’ of versierd cement. Het is een gevelbepleistering die bestaat uit gebroken en gekleurde glasfragmenten, geprojecteerd in een nog natte cementmortel. Deze gevelbekleding was zeer poulair in België in de jaren ’30.

kaleien

EEUWENOUDE SCHILDERTECHNIEK KALEIEN

Kaleien is geen product, maar een techniek. Het is een eeuwenoude schildertechniek waarbij een dunne kalklaag op de bakstenen muur wordt aangebracht. Deze speciale werkwijze zorgt ervoor dat uw gevel een levendig effect krijgt doordat de baksteenstructuur zichtbaar blijft met nuances in kleur en borstelveegstructuur.