reali-01

domus pro vernieuwt shoppingcenter Charleroi

Shoppingcenter Ville 2 in Charleroi was aan opfrissing toe: het gedroomde renovatieproject voor domus pro. De binnenafwerkingexperten van domus pro gingen een nachtelijk huzarenstukje met drie grote uitdagingen aan.

Op aanraden van de architect

Een tijd geleden nam domus pro de binnenafwerking van het Connectorgebouw op de luchthaven van Zaventem op zich. Dat maakte indruk op de betrokken architect, want hij raadde domus pro even later aan bij de Franse investeerdersgroep achter Ville 2. domus pro vernieuwde de volledige restauranthal, van elektriciteit tot (rol)trappen, vloeren, enzovoort. Daarbij stonden drie grote uitdagingen centraal.

UITDAGING 1

de restaurants blijven open

Een absolute vereiste was dat de restaurants open moesten blijven. Daarin is domus pro geslaagd door gefaseerd én ’s nachts te werken. Bijkomende uitdaging: de communicatie tussen de werfleider die ’s nachts werkte en de klant die enkel overdag beschikbaar was. Faut le faire.

block-img-02

UITDAGING 2

de termijn en het bestek

Uiteraard moesten de vooropgestelde termijnen en de offerte gerespecteerd worden. Met een ploeg van 30 mensen werd het project afgewerkt tussen begin juli en eind oktober, binnen het budget.

reali-01

UITDAGING 3

ronde vormen

De hall wordt getypeerd door dynamische, gebogen lijnen. Zelfs de vloeren en verlichting buigen mee, wat voor een extra uitdaging zorgde. Bovendien bestond de vloer uit verschillende materialen die op een harmonieuze manier moesten vervloeien. Niet evident, maar domus pro slaagde erin. Het resultaat? Een hedendaags én bijzonder interieur voor Ville 2.

IMG_7632
Bouwheer La Société Générale Immobilière de Belgique
Locatie Charleroi
Ontwerpteam Chapman Taylor
Project Management DDM Architectes
TYPE WERK Renovatie
Studiebureau Arcadis
Toezicht der werken SECO
Bestelbedrag € 899 900
Realisatiejaar 2019

chape

vloeren

trapbekleding

plafonds

wanden

rookluiken

toezichtsluiken

ballustrades

trapleuningen

schilderwerken