plafondherstelling

Plafondherstelling interbellumwoning Gentbrugge

Gent staat vol met woningen uit de interbellumperiode. Typisch voor de architectuur van deze periode zijn de hoge plafonds met gesculpteerde kroonlijsten, moluren en rozetten. In de Wazenaarstraat kocht de familie Lieben een rijwoning uit de jaren 30 en voor de plafondherstelling werd Domus Arte ingeschakeld.

IMG_4387

‘Boven het raam aan de straatgevel was eerder een rolluikbak geplaatst. Wij kozen om de rolluiken en zo ook die rolluikbak te supprimeren. Maar zo liepen de kroonlijsten niet meer door.

Onze zoektocht op het internet voor de herstelling van het plafond bracht ons bij Domus Arte. Blij dat we een gespecialiseerde firma in het Gentse vonden.
Technisch commercieel adviseur Jeroen De Spiegeleer kwam kijken, nam foto’s en stelde een gedetailleerde offerte op. Ook stelde hij voor om de scheuren in het plafond te herstellen.

Wij zijn heel tevreden over het verloop van de werken. Alles werd omzichtig afgeplakt, de uitvoerders waren heel vriendelijk en werkten met respect voor onze woning. Het zijn echte kunstenaars. De gekopieerde sierlijsten werden heel secuur gehecht aan de bestaande moluren. Je ziet geen enkele overgang. Alle scheuren werden gedicht en ook de kleine herstelling aan het rozet voor de luchter namen ze mee. Domus Arte liet de schilderwerken uitvoeren door een gespecialiseerde onderaannemer.


“Het resultaat is prachtig. Wie bij ons over de vloer komt, kijkt steevast naar boven. En de complimenten, die zijn voor Domus Arte.”

 

Sofie Lieben, bouwheer

IMG_9386

Productie en restauratie van mouluren

Om de kroonlijst op het plafond in de woning van de Wazenaarstraat te Gentbrugge in zijn oude glorie te herstellen moesten er mallen gemaakt worden van de bestaande moluren om de ontbrekende stukken te imiteren in ons atelier.

Ons team heeft ze achteraf bijna onzichtbaar geïntegreerd in de bestaande kroonlijst en werkte alle scheuren in het plafond weg. Na de schilderwerken ziet het plafond er gloednieuw uit.

Deze werken voeren wij graag tijdens de wintermaanden uit, want dan zijn gevelrestauraties, een andere specialiteit van ons, minder interessant om uit te voeren.’ 

Jeroen De Spiegeleer, technisch commercieel adviseur Domus Arte

Domus Arte is gekend voor zijn gevelrenovatie, gevelrestauratie en restauratie van historische plafonds. Of het nu om grote of kleine projecten gaat, wij maken van iedere opdracht een erezaak.

Op zoek naar een plafondherstelling voor een interbellumwoning? Contacteer ons om je project te bespreken.