MG Real Estate rekent op domus pro voor buitenlands project

MG Real Estate rekent op domus pro voor buitenlands project

domus pro steekt af en toe ook eens de landsgrenzen over. Eind 2019 leverden we voor MG Real Estate een loods op in Denemarken, de eerste van 9 gelijkaardige loodsen.  Ook afgelopen maanden kon je onze medewerkers terugvinden in Scandinavië. Projectleider Andy Buysse en Cindy Cardon, die verantwoordelijk zijn voor de projectadministratie, vertellen over de uitdagingen.

IMG_6828

Deense loodsen

MG Real Estate bouwt de komende jaren een complex van opslagloodsen in Greve, zo’n 30 kilometer van de luchthaven van Kopenhagen. Het complex zal in totaal uit 11 opslagplaatsen met elk een bureelgedeelte bestaan. Het project verloopt volgens het principe: 1 verkocht of verhuurd, 1 bouwen.

Vertrouwde partner MG Real Estate

MG Real Estate twijfelde niet om domus pro op het vliegtuig te zetten: “We hebben al aan verschillende projecten van MG Real Estate meegewerkt, zoals gebouwen voor Decathlon, Bekaert, Toyota, … We zijn al jaren een vertrouwd aanspreekpunt”, vertelt Andy Buysse. Bovendien was domus pro geen onbekende in het Deense landschap. “Enkele jaren geleden verzorgden we al de binnenafwerking van gebouwen voor DHL en FedEx in Kopenhagen.” Ook de onderaannemers waren meteen te vinden voor een buitenlands avontuur. “Het zijn vaste partners van ons. Ze hadden er totaal geen problemen mee om in Denemarken te werken”, aldus Cindy Cardon.

IMG_7066

Belgische materialen

domus pro verzorgde de wanden, plafonds, deuren en schilderwerken van de loods. “De moeilijkheidsgraad van het project zelf viel goed mee. De grootste uitdaging zat in het transport van de materialen: alles op tijd ter plaatse krijgen. Want als er iets ontbreekt, kunnen de werken niet verder”, vertelt Andy. “We hadden de materialen natuurlijk ook ter plaatse kunnen aankopen, maar die zijn in Denemarken enorm duur. Belgische materialen met de vrachtwagen transporteren was nog altijd goedkoper. Enkel de deuren hebben we in Denemarken gekocht. Voor de meeste materialen bestaat er een Europese kwaliteitsnorm en bijbehorend certificaat, behalve voor deuren: Belgische deuren voldoen niet in Denemarken.”

IMG_7106

Anderstalige projectadministratie

Organisatorisch en administratief blijft een buitenlands project een uitdaging. Cindy Cardon nam de volledige projectadministratie op zich. “Ik moest onder andere detachering aanvragen voor onze werknemers en een RUT-nummer via een Deense website. Dat is verplicht als je als buitenlands bedrijf werken wil uitvoeren in Denemarken. Je krijgt dan bezoek van de plaatselijke arbeidsinspectie die je papieren controleert. Daarnaast ging ik op zoek naar een comfortabel hotel waar iedereen een kamer kon betrekken en regelde ik betaalbare vluchten. Het was vooral een uitdaging om alles op tijd rond te krijgen, want je kan niet vertrekken vóór alle administratie in orde is.”

Kort op de bal

Terugvliegen voor kleine aanpassingen, dat was domus pro niet van plan. Daarom speelden we bij de oplevering kort op de bal. Andy legt uit: “Bij de oplevering deed de bouwheer een rondgang en werden opmerkingen opgelijst. Dat kan gaan over een retouche aan het schilderwerk, een deur die nog wat hapert, … We hebben die punten dezelfde dag nog aangepakt zodat het project echt áf was voordat iedereen terugvloog naar België.”

Wil je weten wat domus pro kan betekenen voor jouw project? Contacteer ons op 09 395 61 10