reali-02

Ghelamco Arena: domus pro was here

7 jaar geleden is domus pro gestart met de afwerking van het nieuwe Arteveldestadion in opdracht van Ghelamco. Sindsdien krijgt domus pro afwerkingsopdrachten voor bijkomende burelen en winkels die geïntegreerd zijn in het stadion. Ons voorlopig laatste wapenfeit is de realisatie van een extra fanshop in de promenade. Franky Schelfaut, die 30 jaar lang werfleider was bij domus pro en de uitvoerende werkkrachten aanstuurde tijdens die 7 jaar, vertelt over het prestigieuze project.

reali-02

Strakke timing

“De Ghelamco Bouwgroep had eigenlijk maar 1 grote eis: het moest zo rap mogelijk klaar zijn. We zijn eind maart 2013 gestart en tegen half juli waren de belangrijkste werken klaar”, vertelt Franky. domus pro was verantwoordelijk voor de plafonds en allerhande wanden, zoals brandwerende en voorzetwanden. domus pro nam de VIP-inkom en de burelen van KAA Gent voor haar rekening, net zoals het restaurant op de derde verdieping, de gemeenschappelijke delen op de tweede verdieping en de toeschouwersboxen. In 2016 besliste de groep om de vijfde verdieping niet in te richten als technische ruimte maar te herdopen tot MeetDistrict, een ruimte waar je burelen en vergaderruimtes kan huren. De plafonds en wanden in MeetDistrict werden ook toevertrouwd aan domus pro.

Belgium_MixedUse_Photo10 online

Nog in de steigers

De grootste uitdaging, daar kan Franky kort over zijn: “Toen ik de eerste keer op de werf kwam, geloofde ik mijn ogen niet: het gebouw stond nog in de steigers! Zelfs de parking was nog niet aangelegd. Vroeger was het de gewoonte dat de ruwbouw eerst afgewerkt werd vooraleer de binnenafwerking begon. Tegenwoordig overlapt dat steeds vaker.” Daarnaast was domus pro tijdens het bouwproces afhankelijk van de andere onderaannemers. “Onder andere de loodgieter en elektricien moesten klaar zijn voor wij konden beginnen. Maar goede afspraken maken goede vrienden.”

 

Naadloze coördinatie

Zoveel onderaannemers, dat vroeg om een strakke coördinatie door de werfleider van Ghelamco. “Die heeft dat super gedaan”, vertelt Franky. “We zaten elke week 1 of 2 keer samen met alle onderaannemers tijdens een coördinatievergadering. Alle neuzen stonden in dezelfde richting: iedereen wilde vooruit, iedereen wilde de strakke deadline halen. Geen geruzie. Na een tijdje nam ik meer en meer het voortouw en vertelde ik de andere onderaannemers wat er moest gebeuren. domus pro was de ‘locomotief’ van de vergaderingen. Ook de werfleider van Ghelamco zei het op de duur: ‘Volg domus pro.’”, lacht Franky.

Wil je weten wat domus pro kan betekenen voor jouw project? Contacteer ons op 09 395 61 10

 

De Ghelamco Arena is het stadion van voetbalclub KAA Gent en werd officieel geopend in juli 2013. Jaarlijks vinden er zo’n 350 evenementen plaats en komen er tienduizenden bezoekers over de vloer

Bouwheer La Société Générale Immobilière de Belgique
Locatie Charleroi
Ontwerpteam Chapman Taylor
Project Management DDM Architectes
TYPE WERK Renovatie
Studiebureau Arcadis
Toezicht der werken SECO
Bestelbedrag € 899 900
Realisatiejaar 2019

chape

vloeren

trapbekleding

plafonds

wanden

rookluiken

toezichtsluiken

ballustrades

trapleuningen

schilderwerken