Creatief met hout in basisschool De Verrekijker

Creatief met hout in basisschool De Verrekijker

De turnlessen in basisschool De Verrekijker in Rumbeke krijgen binnenkort een serieuze upgrade. De kinderen zullen zich kunnen uitleven in een gloednieuwe sportzaal die op veel vlakken vernieuwend is. Een speciale vorm, warm hout aan de binnenkant, balvaste muren, … met dakelementen als wandplaten!

De verrekijker-40

Uitdagende gevelopbouw

Scholengroep Arkorum vroeg architectenbureau Delafontaine om een nieuwe polyvalente zaal te ontwerpen voor De Verrekijker – één van de 18 scholen in Roeselare en Rumbeke. Een behoorlijke uitdaging aangezien De Verrekijker in verstedelijkt gebied ligt. “De beste oplossing was dus om in de hoogte te bouwen”, vertelt architect Pascal Herman.

Op het gelijkvloers komt de nieuwe refter, de eerste verdieping wordt een sporthal. Bovendien krijgt de sporthal een ingang langs de straatkant zodat die na schooltijd ook door verenigingen kan worden gebruikt. Een grote meerwaarde voor de gemeenschap!

Door de verschillende etages waren er heel wat aandachtspunten voor de gevelopbouw. Architect Pascal Herman: “We gingen op zoek naar materiaal met een licht gewicht, dat goed isoleert en akoestisch comfort biedt, dat tegelijk brandveilig is én er ook goed uitziet.” Een serieuze wishlist dus!

De verrekijker-48

Brandveiligheid en akoestiek

Er werden panelen gebruikt om de akoestiek op peil houden. Vaarwel galmende kinderstemmetjes! De akoestische elementen zijn geperforeerd en hebben een binnenafwerking in Poolse den.

Om alle elementen te integreren in één mooi geheel, kregen ook de brandwerende panelen een afwerking met ondiep geperforeerde Poolse den. Het charmante hout geeft de turnzaal zijn authentieke look!

De verrekijker-22

Vlotte plaatsing

Doordat de Usystem panelen als compleet geheel op de werf worden geleverd, kan de plaatsing efficiënt gebeuren. Werfleider Harold Hemelaere van Alheembouw vertelt: “In anderhalve week zijn al heel wat panelen bevestigd op de staalconstructie. Het grote voordeel is natuurlijk dat ook de binnenafwerking er meteen is.” Voor de plaatsing van Usystem werkte Alheemhouw samen met domus wood. “Domus wood kent de producten van Unilin Insulation door en door, wat de snelheid van werken alleen maar bevorderde!”

Meer weten over de activiteiten van domus wood? Contacteer ons op 09 395 61 30