news-01

AZ DELTA

De afgelopen 7 jaar werd er in Rumbeke hard gewerkt aan een nieuwe site voor AZ Delta. Het nieuwe ziekenhuis centraliseert de diensten van 3 bestaande ziekenhuizen in en rond Roeselare en zet in op patiëntenbeleving en duurzaamheid.

news-01

ERVARING MET GROTE PROJECTEN

Hoofdaannemer Franki Construct uit Kontich realiseerde de parking van AZ Delta en nam domus wood onder de arm voor de houten afwerking. “We kozen voor domus wood omwille van hun conforme prijszetting en ervaring met grote gevels”, vertelt projectleider Xander De Pryck van Franki Construct. “Bovendien had domus wood creatieve ideeën rond de montage.”

AZ Delta 1

GROENE TOETS IN EEN STRAK ONTWERP

VK Architects & Engineers verzachtte het strakke ontwerp en de rode baksteen van het ziekenhuisgebouw met een houten afwerking voor de parking. Die sluit naadloos aan bij de groene, agrarische omgeving van de campus. In het ondergrondse gedeelte werden 4 plantenvakken voorzien met in het midden een boom. De kruin komt uit op de bovenste parking. “Al zullen ze daarvoor nog een beetje moeten groeien”, aldus de projectleider.

Om het ontwerp van VK Architects & Engineers te realiseren werd er gekozen voor Thermowood, een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Het hout staat gekend om zijn lange levensduur en kreeg een brandvertragende behandeling.

AZ delta 2

MAXIMALE CAPACITEIT

De totale oppervlakte van het campusterrein beslaat maar liefst 25 ha. De parking bestaat uit een ondergrondse en een bovengrondse laag en telt meer dan 1800 plaatsen. Om de capaciteit ten volle te benutten, werd de parking ontworpen met zo min mogelijk steunpilaren. Zware balken en betonnen vloerplaten garanderen de stabiliteit van de parking.

De officiële opening van het nieuwe complex werd uitgesteld door de uitbraak van COVID-19. Begin juni 2020 ging AZ Delta open.

Wil u meer weten over domus wood  en wat we in petto hebben? Wil u een project bespreken? Contacteer ons via 09 395 61 30 of mail, we informeren u graag verder.

Bouwheer La Société Générale Immobilière de Belgique
Locatie Charleroi
Ontwerpteam Chapman Taylor
Project Management DDM Architectes
TYPE WERK Renovatie
Studiebureau Arcadis
Toezicht der werken SECO
Bestelbedrag € 899 900
Realisatiejaar 2019

trapbekleding

thermowood

wanden

ballustrades

trapleuningen