Gevelrenovatie

Gevelrenovatie
gevelrenovatie voor
gevelrenovatie na
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie
Gevelrenovatie voor
Gevelrenovatie na
Gevelrenovatie

domus arte is een absolute referentie als het gaat om gevelrenovatie met minerale pleistermortels. Onze specialisten zijn terecht trots op hun jarenlange expertise en hun degelijke ervaring. Bovendien onderscheidt domus arte zich van andere renovatiebedrijven omdat we niet met siliconenpleister werken.

Meer weten? Contacteer ons op 09 395 61 42 of mail naar info@domusarte.be

Bepleisteren en schilderen

Kalk- en bastaardmortel kunnen overschilderd worden en zijn daarom aangewezen voor de gevelrenovatie bij onder meer herenwoningen. Voor een project waarbij voorschriften van de Dienst Monumentenzorg gelden is alleen het gebruik van kalkpleister toegestaan.

Speciale pleistertechnieken

Voor bepleistering zonder schilderen of voorschriften van de Dienst Monumentenzorg zijn speciale technieken van toepassing:

  • Rotspleisterwerk, waarbij de medewerkers het pleisterwerk met de hand bewerken om bijzondere resultaten te bereiken. De speciale pleister wordt in de massa gepigmenteerd of na afloop van het werk geschilderd.

  • Simili-pleisterwerk of pleisterwerk dat natuursteen imiteert. Het woord is afgeleid van het Franse ‘simili-pierre’ en de pleister is gemakkelijk te herkennen aan de kleine glinsteringen.

  • Cimorné-pleisterwerk afgeleid van het Franse woord ‘ciment orné’ of versierd cement. Ingestrooide glasdeeltjes of vermalen marmer geven het pleisterwerk een bijzonder uitzicht en cachet.

Gevelelementen reinigen en herstellen

Door de tand des tijds en het weer krijgt gevelversieringen het soms zwaar te verduren. Na enige tijd verliezen geveldetails in reliëf hun tekening of diepte. De specialisten van domus arte herstellen elke gevel in zijn oude glorie. Ze reinigen verweerde of gebroken gevelornamenten, sierelementen, gevellijsten, kroonlijsten, consoles, guirlandes… en modelleren ze met de hand in hun oorspronkelijke staat terug. Ontbrekende elementen reproduceren ze met behulp van mallen.

Buitenschrijnwerk

Specialisten van domus arte hebben volop expertise en ervaring om gevels met hout, waterlijsten, ... te restaureren met respect voor esthetische en historische uitstraling en waarde. Hun aanpak van het schrijnwerk laat het hout herleven. Het blijft ook langer mooi zonder al te veel extra onderhoud.

Doorgaans volstaat het om alleen de meest aangetaste delen te vervangen door gezond hout. Moet alle hout worden vervangen, dan maakt domus arte een precieze kopie van het origineel zodat de harmonie in de gevel niet verdwijnt.

Indien nodig stippelen onze specialisten met Monumentenzorg een stappenplan voor een verantwoorde restauratie uit. Dan wordt de actuele toestand volop gedocumenteerd en volgt er een kleurenonderzoek om zoveel mogelijk historische gegevens te achterhalen.

Restauratie van smeedwerk

Smeedwerk blootgesteld aan weer en wind is gevoelig voor oxidatie. Domus Arte restaureert en beschermt historisch smeedwerk met respect voor de oorspronkelijke technieken en met volop aandacht voor de decoratieve details.