Infosessie vochtdiagnose en restauratie historische plafonds – 14 maart ’23

Infosessie vochtdiagnose en restauratie historische plafonds – 14 maart ’23

Ook dit jaar organiseerde domus team een infosessie waarbij we aan aantal topics onder de loep namen.  We lieten experts aan het woord over het stellen van een vochtdiagnose en het restaureren van historische plafonds.

U kan de presentaties hier downloaden
Presentatie vochtdiagnose historische plafonds

opstijgendvocht

Stel een vochtdiagnose

Een vochtprobleem kan je niet negeren. Vocht in gebouwen is een hardnekkig probleem. Iedereen denkt bij natte muren in de eerste plaats aan oudere gebouwen, maar ook in een nieuwbouw komen vochtproblemen voor.

Vocht zoekt altijd zijn weg en komt in verschillende vormen terug. Om een vochtprobleem op te lossen, moet u de juiste oorzaak kennen.

Tijdens deze infosessie maken we u wegwijs in de meest voorkomende vochtproblemen, hoe u ze kan herkennen en hoe u ze kan (laten) oplossen.

Voor meer vragen contacteer ons via info@domustech.be

domus tech is sinds 1982 gespecialiseerd in oplossingen voor bouwfysische problemen. Onze specialisten staan in voor : vochtbestrijding, kelderdichting, waterafdichtende injecties, houtwormbestrijding, zwambestrijding, balkkoprestauraties en uiteraard ook betonherstelling.

voor na zonder logo

Restauratie van historische plafonds

Een historisch plafond is van onschatbare waarde en vertelt een uniek verhaal. Het geldt als het ultieme pronkstuk van uw pand en wordt vaak versierd met elegante ornamenten, zoals mouluren en rozetten. Deze elementen geven een extra sierlijke en exclusieve toets aan uw plafond en kunnen letterlijk alle vormen en stijlen aannemen.

Tijdens deze uiteenzetting geven we aan de hand van concrete cases welke mogelijkheden er zijn bij het restaureren of creëren van historische plafonds. Komt u als architect in contact met historische plafonds? Bent u zelf eigenaar van een pand met een historisch karakter? Dan is deze infosessie iets voor u.

Meer weten over retauratie van historische plafonds? Contacteer DOMUS ARTE – Jeroen De Spiegeleer jeroendespiegeleer@domusarte.be