DOMUS Team organiseert infosessie over simili pleisterwerk en betonherstelling

DOMUS Team organiseert infosessie over simili pleisterwerk en betonherstelling

Ondertussen blikken we terug op een geslaagd event!
Kon u er niet bij zijn, maar heeft u toch interesse in het topic? Contacteer ons team of vraag gerust de presentaties aan via info@domusteam.be 

DOMUS Team organiseert infosessie over simili pleisterwerk en betonherstelling
conejo 2

Simili pleisterwerk

Komt u als architect in contact met projecten met een gevel afgewerkt met simili-pierre? Bent u zelf eigenaar van een pand met een simili-afwerking? Of wilt u gewoon meer te weten komen over deze soort natuursteenimitatie van begin 20e eeuw? Schrijf u dan nu in voor onze infosessie over simili op dinsdag 17 mei ’22!

Domus Arte is dé specialist in simili om deze waardevolle natuursteenimitatie-pleistertechniek te restaureren in zijn volle glorie en deze gevels duurzaam te vrijwaren voor de toekomst.

Gastspreker Yves Vanhellemont

We geven graag het woord aan onze gastspreker Yves Vanhellemont van het W.T.C.B.

Yves Vanhellemont (°20/4/1972) behaalde diploma’s natuurkunde, burgerlijk bouwkundig ingenieur en een master in conservering van erfgoed aan de KULeuven. Sinds 2000 werkt hij bij het WTCB, in het laboratorium Renovatie en Erfgoed, en is het adjunct labohoofd van dit laboratorium. De belangrijkste onderzoeksthema’s in dit laboratorium zijn vocht- en zoutproblematiek in bestaande gebouwen, uitzicht en pathologie van steenachtige bouwmaterialen, conserverende en/of beschermende gevelbehandelingen, materiaalrestauratie en het gedrag van historische gebouwen in verband met energieverbruik en thermisch comfort. Hiernaast wordt er in dit laboratorium ook gewerkt rond thema’s die momenteel iets verder van de klassieke renovatiewereld liggen, zoals geïndustrialiseerde gevelrenovaties en digitalisatie ten behoeve van opmetingen, materiaal- en pathologieherkenning.

 Meer weten over simili pleisterwerk? Contacteer DOMUS ARTE – Jeroen De Spiegeleer jeroendespiegeleer@domusarte.be

betonherstelling (4)

Betonherstelling

Veel betonconstructies zijn toe aan een dringende en duurzame herstelling. U, als architect zal steeds vaker geconfronteerd worden met betonherstellingen.

domus tech is sinds 1982 gespecialiseerd in oplossingen voor bouwfysische problemen. Onze specialisten staan in voor : vochtbestrijding, kelderdichting, waterafdichtende injecties, houtwormbestrijding, zwambestrijding, balkkoprestauraties en uiteraard ook betonherstelling.

Gastspreker Joost Beke

De expert voor betonherstelling is Joost Beke, actief als architect bij Bureau voor Expertise en Architectuur.

Joost BEKE is in 1987 afgestudeerd als architect.  Van 1989 tot 1993 trad hij op als expert voor verschillende verzekeringsmaatschappijen, vanaf 1993 als gerechtsexpert voor rechtbanken in Gent, Kortrijk, Brugge, Antwerpen, Brussel, … Sinds 1995 is hij zaakvoerder van BUREAU voor EXPERTISE en ARCHITECTUUR bvba (in Knokke-Heist en Drongen) met 9 medewerkers, en o.a. als deskundige in herstellen van beton, gespecialiseerd in renovatie van appartementsgebouwen (gevels, daken en terrassen).  Hij is lesgever bij verschillende organisaties en organisator van verschillende cursussen en colloquia, als  bestuurslid van NCDAB (Nationaal/Nederlandstalig College van Deskundigen-Architecten van Belgie) en voorzitter van FEBEX (Federatie van Belgische EXpertenverenigingen). Tevens is hij lid van de ABEX-Index-Commissie en  voorzitter van het Technisch Comité Architecten van het WTCB.

Contacteer DOMUS TECH – Mathieu Goubau – mathieugoubau@domustech.be