Binnenafwerking kantoorgebouw Ternat

Binnenafwerking kantoorgebouw Ternat

De Bouwerij Architecten verbouwde een bestaand pand in Ternat tot kantoren voor commercieel vastgoedbedrijf Retail Estates. domus pro verzorgde de volledige binnenafwerking.

_MG_9647kopie

Vlotte werf

Paul De Mulder van De Bouwerij Architecten werkte voordien al samen met domus pro. “François Goubau, de zaakvoerder van domus team, was enkele jaren geleden – met de afdeling domus wood – projectleider voor het buitenschrijnwerk van een zorginstelling in Liedekerke. Een uitdaging, want passiefbouw was toen nog niet echt gangbaar in België. Het is altijd prettig samenwerken met domus team. Mijn visie is dat in de bouw vakmensen samenkomen om problemen op te lossen. De capaciteiten van alle aannemers bepalen hoe vlot een werf verloopt, en dat zit bij domus team goed: hun vakmannen hebben een sterke technische bagage en een uitgebreide materialenkennis.”

_MG_9592kopie

BEREIDWILLIGE AANNEMER

Met uitzondering van het meubilair verzorgde domus pro de volledige binnenafwerking van het kantoorgebouw in Ternat: glazen wanden, pleisterwerk, trapleuningen en eiken borstweringen, schilderwerken, binnenvloeren en plafonds. En daarbij werden vernieuwende technieken niet geschuwd. “Voor de binnenvloeren hebben we BetonDesign gebruikt: een product dat vloeren een industriële betonlook geeft. Het is een relatief nieuw product en een primeur voor mezelf”, vertelt Paul. Voor de architect betekende het project in Ternat alweer een geslaagde samenwerking. “Als ik domus team inschakel ben ik zeker van een afwerking van hoog niveau. Een aannemer moet bereidwilligheid tonen en meedenken. Als een detail niet goed zit, moet hij dat oplossen. En dat is bij domus team nooit een probleem.”

_MG_9622 klein

AKOESTISCHE PERFORMANTIE

Ook akoestisch werden er hoge eisen gesteld. “Het plafond aanpakken is de meest efficiënte manier om de akoestiek in goede banen te leiden. Op de eerste verdieping hebben we de mooie houten draagstructuur van het plafond vrijgelaten. Om de galm op te vangen, heeft domus pro tussen de houten balken akoestische platen bevestigd”, vertelt Paul. Het volledige gebouw werd door een combinatie van technieken een geluidsdichte doos. “Het kantoorgebouw ligt aan een drukke straat met veel vrachtverkeer en het bevat zoveel glas dat het wel één grote etalage lijkt. Maar toen we vanuit een vergaderzaal een vrachtwagen voorbij zagen denderen, leek het alsof we naar een stomme film keken. We hoorden niets.”

Wil u meer weten over binnenafwerking? Aarzel niet om domus pro te contacteren op 09 395 61 10.