Voordelen van polyurethaan als injectiemiddel

polyurethaan tijdens
polyurethaan na

Betonnen kelders

Als het grondwaterpeil stijgt, blijkt dat sommige betonconstructies niet helemaal waterdicht zijn. Door het transport, het gewicht van het gebouw, de uitzetting en krimp bij opwarming en afkoeling of door bewegingen in de ondergrond kunnen spanningen en uiteindelijk scheuren ontstaan met waterinfiltraties als gevolg.

De efficiënte bestrijding van waterinfiltratie bij betonnen vloeren en wanden is de injectie van hydroreactieve polyurethaanhars (PUR). Het type te gebruiken hars hangt af van de afmetingen van de scheuren.

Toepassingsgebieden

Polyurethaanhars werd specifiek ontwikkeld voor het dichten van zeer kleine scheuren en microscheuren. Daarnaast wordt dit vaak gebruikt voor het dichten van waterlekken in betonnen structuren die onderhevig zijn aan zettingen en bewegingen. Een nog vaak voorkomend toepassing vind men in het dichten van waterlekken door de voegen.

polyurethaan als injectiemiddel

Voordelen van polyurethaan als injectiemiddel

  • Het materiaal hecht uitstekend op een vochtige ondergrond

  • Ze veroorzaken duidelijk minder warmteontwikkeling bij de exothermische reactie als vb. epoxyharsen. Dit is niet onbelangrijk gezien de ontwikkeling van warmte tijdens de reactietijd van injectiehars spanningen in de ondergrond kan veroorzaken.

  • Polyurethaan is niet corrosief. Dit betekent dat het neutraal reageert op wapeningsstaal