Speciale pleisterwerken: een specialiteit van het huis

historische pleistertechniek voor
historische pleistertechniek na

Historische pleisterwerken

Door de tand des tijds en de weersomstandigheden hebben gevels en hun sierwerk het soms zwaar te verduren.

Verweerde of gebroken ornamenten, sierelementen, lijsten, consoles, guirlandes etc worden gereinigd en handmatig opnieuw  gemodelleerd in hun oorspronkelijke staat. Indien nodig worden ze gereproduceerd. domus arte herstelt uw gevel in zijn oude glorie.

Speciale pleistertechnieken: rotspleister

Rotspleister is een vorm van sierpleisterwerk met een zeer fors, willekeurig reliëf. Het is een bijzondere vorm van cementeren en te beschouwen als een rocaille (cementrustiek) op een muur, met het uiterlijk van een ruwe rots of de schors van een boom.

rotspleister

Speciale pleistertechnieken: simili-pleister

Het woord is afgeleid van het Franse 'simili-pierre'. Het is een pleisterwerk ter imitatie van natuursteen. Kenmerkend voor deze pleister is dat deze kleine glinsteringen vertoont wanneer de zon erop schijnt.

simili pleister domus arte

Speciale pleistertechnieken: cimorné-pleister

De term cimorné is afgeleid van het Franse woord 'ciment orné' of versierd cement. Het is een gevelbepleistering die bestaat uit gebroken en gekleurde glasfragmenten, geprojecteerd in een nog natte cementmortel. Deze gevelbekleding was zeer poulair in België in de jaren '30.

cimorné-pleister door domus arte

Eeuwenoude schildertechniek kaleien

Kaleien is geen product, maar een techniek. Het is een eeuwenoude schildertechniek waarbij een dunne kalklaag op de bakstenen muur wordt aangebracht. Deze speciale werkwijze zorgt ervoor dat uw gevel een levendig effect krijgt doordat de baksteenstructuur zichtbaar blijft met nuances in kleur en borstelveegstructuur.

geveltechniek kaleien door domus arte