domus wood - project AZ St. Blasius

AZ Blasius
Az Blasius

Project in de kijker: AZ St. Blasius Dendermonde.

Voor het AZ St. Blasius in Dendermonde plaatste domus wood 1500m2 gevelbekleding in thermowood fraké. Het gebouw kreeg een uitbreiding met 2 nieuwe niveau's op een bestaand complex. domus wood stond in voor 20 cm isolatie, regenscherm met houten onderstructuur en een gevelbeplanking in thermowood fraké.

Op de betonwanden bracht het team van domus wood 20 cm isolatie tussen een regelwerk met alu hoekankers en een verticaal L-profiel. Hier bovenop werd een regenscherm geplaatst samen met een houten onderstructuur. De gevelbeplanking werd voorzien in thermowood fraké van 18mm dik en 3 verschillende breedtes. De beplanking en houten onderstructuur werd brandvertragend behandeld.

Fraké is een snelgroeiende loofhoutsoort afkomstig uit verantwoord beheerde bossen met OLB-certificaat in West-Afrika. Thermowood fraké is duurzaam en heeft een strakke, stijlvolle en exotische uitstraling. Het oppervlak heeft een subtiele vlamachtige tekening die geaccentueerd wordt door het platoniseren (hydro-thermische modificatie zonder chemicaliën). De krijtstrepen en pinholes die voor kunnen komen, geven het hout een karakteristiek uiterlijk.

fraké