Houtwormbestrijding

Houtworm bestrijden
insecten in hout
hout aantasting
houtworm
insectenbehandeling hout
Houtworm bestrijden
Houtworm bestrijden
hout aantasting
houtwarm behandeling
Houtworm bestrijden

Domus Tech is alert voor de aanwezigheid van houtworm, de larve van een houtkever, in panden met heel wat hout. Het vergt heel wat kennis en ervaring om de diertjes – meestal zijn ze niet alleen – afdoende te bestrijden en te vernietigen.

Oorzaak en uiterlijke kenmerken

De aanwezigheid van houtworm is in de eerste twee tot vier jaar nauwelijks merkbaar. In die tijd maken de larven een doolhof aan gangen in het hout. Ze knabbelen zich als het ware een uitweg naar buiten. Eenmaal kever verlaat het insect het hout en dan blijven er een gaatje en wat houtstof achter. Maar de mannetjeskevers zoeken een vrouwtje en zo begint de cyclus telkens opnieuw. Tijdig en efficiënt optreden is dus de boodschap.

Gevolgen

In een woning zijn vooral de houten dakconstructie, vloerbalken en vloeren gevoelig voor die vervelende insecten. De larven maken de houtstructuur almaar zwakker tot uiteindelijk de aangetaste balken, vloerplanken of traptreden doorbreken.

Efficiënte bestrijding

De bestrijding van houtworm is geen gemakkelijke opgave. Specialisten van Domus Tech stellen na een grondige analyse van alle houtstructuren een diagnose over de mate en verspreiding van de aantasting.

Daarna maken ze de houtconstructie schoon en sproeien ze twee keer na elkaar met een product dat de insecten doodt. Bovendien schrapen ze het aangetaste hout weg tot op het gezonde hout. In principe is na de professionele behandeling de houtworm weg.