Moulures

Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures

domus arte werkt alleen met de beste restaurateurs. Deze vakmannen brengen zowel restauratieprojecten als nieuwbouwprojecten tot een goed einde. Tot hun vakwerk behoort onder andere het reproduceren van sierlijsten en ornamenten. Doorheen de jaren hebben de restaurateurs van domus arte meer dan 250 types moulures ontwikkeld (download catalogus). Deze worden in eigen atelier ge(re)produceerd d.m.v. geprofileerde trekmessen en siliconenmallen.

Ook het in situ laten restaureren van bestaande sierlijsten en ornamenten kunt u prima aan onze professionals overlaten. Hoe gaan ze bijvoorbeeld aan de slag met moulures?

Restauratie van sierlijsten en ornamenten

Sierlijsten en ornamenten zijn vaak eeuwen oud. Ze zijn daardoor bijzonder gevoelig voor bepaalde weersomstandigheden, zoals storm en regen. Door waterschade kunnen deze prachtige onderdelen helaas beschadigd raken. Gelukkig staat het team van domus arte voor u klaar om de sierlijsten en ornamenten te restaureren. Onze specialisten gebruiken de zogeheten ‘siliconenmal-methode’ om verdwenen of ontbrekende elementen te kopiëren. Verschillende soorten moulures kunnen door onze specialisten in het magazijn worden geproduceerd of op de werkplaats zelf worden gerestaureerd.

Gespecialiseerd in waterschade

Het is ontzettend vervelend om last te hebben van waterschade. domus arte herstelt uw sierlijsten en ornamenten terug in ere. Ook bij ander soort waterschade staan wij graag voor u klaar. Zo is domus tech onder andere gespecialiseerd in het dichten van waterlekken in betonstructuren en voegen. Onze professionals maken het beton waterdicht door hydroreactieve PUR harsen te injecteren.

Herstellen van moulures

Het herstellen van moulures neemt vanwege de meerdere bewerkingen veel tijd in beslag. Ten eerste bekijken de professionals van domus arte de onderbouw, en op welke plekken deze moet worden aangevuld of gereconstrueerd. Vervolgens worden de sierlijsten in situ getrokken met een profielmes of gereproduceerd in het atelier. Daarna plaatsen wij ze op de werf.

Onze technieken

Alleen de beste vakmensen werken voor domus arte. Zij gebruiken diverse technieken:

  • Gespecialiseerde kalkbepleisteringen met de juiste restauratietechnieken voor moulures
  • Het reproduceren van moulures in eigen atelier
  • Het restaureren van lijsten en ornamenten voor ieder project
  • Het op maat maken van siliconen mallen en afgietsels

 

Wil je weten wat domus arte voor u kan betekenen? Neem telefonisch contact op via 09  395 61 40. De specialisten van domus team helpen je graag verder.