Deskundige restauratie van historische ornamenten en mouluren

Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures
Moulures

Zijn de elegante sierelementen aan uw plafond of muur beschadigd? domus arte is ruim 35 jaar de referentie voor restauratie van rozetten, ornamenten en mouluren. Ons gespecialiseerde team restaureert uw moulures en herstelt uw historische pand in al zijn oude glorie. Met passie, oog voor kwaliteit en een minutieuze afwerking.

Download catalogus

Dé sierlijke blikvangers in historische gebouwen

Moluren, ornamenten en rozetten aan plafond of muur geven elk pand een sublieme, luxueuze en karakteristieke uitstraling. Ze zijn vaak echter eeuwen oud en door de tand des tijds kunnen deze prachtige eyecatchers barsten vertonen. Bij domus arte zetten we alles op alles om uw historische moluren te herstellen in hun oorspronkelijke staat. Onze getalenteerde en ervaren restaurateurs brengen elk restauratieproject tot een goed einde.

Laat uw moulures restaureren volgens authentieke methodes

Bij de restauratie en herstelling van rozetten, ornamenten, mouluren, sierlijsten en plafondlijsten gaan we minutieus te werk. Dankzij onze ervaring en kennis van alle bouwstijlen slagen we erin om de authenticiteit van uw sierwerk te behouden. Elk project start met een bezoek bij u ter plaatse. Na een grondige analyse bepalen we welke werken er verricht moeten worden. We hanteren diverse artisanale methodes om uw ornamenten (opnieuw) te laten schitteren:

Reproductie van molures in eigen atelier

Onze ervaren restaurateurs reproduceren uw mouluren, sierlijsten, ornamenten en rozetten in eigen atelier d.m.v. geprofileerde trekmessen. Via deze methode kopiëren ze verdwenen of ontbrekende elementen naadloos. Doorheen de jaren hebben onze restaurateurs meer dan 250 types moulures gereproduceerd.

In situ restauratie van ornamenten en moulures

U kunt onze professionals inschakelen om de moluren, sierlijsten of ornamenten aan uw plafond of muur te laten herstellen op de werkplaats zelf. Onze vakmensen voeren bovendien minutieuze restauraties uit aan rozassen van 30 cm tot 2 m.

Ontwerp van moulures op maat

Het gespecialiseerde team van domus arte kan ook nieuwe moluren, ornamenten, sierlijsten of rozetten ontwikkelen. Volledig op maat van uw wensen en afgestemd op de look-and-feel die u beoogt in uw pand. We plaatsen de nieuwe moluren nadien naadloos terug.

Uiteraard is het ook belangrijk om de oorzaak van het probleem onder handen te nemen. Werden uw ornamenten beschadigd door een bouwfysisch probleem? Dan kunnen we rekenen op de experten van domus tech voor vochtbestrijding, kelderdichting, betonherstelling, zwambestrijding en houtwormbestrijding. Een projectleider coördineert steeds de werken van A tot Z en fungeert als uw vaste aanspreekpunt.

Zijn uw mouluren toe aan grondige restauratie?

Domus arte restaureert deze sublieme eyecatchers op artisanale wijze.