Laat uw historische pleisterwerk herstellen via authentieke pleistertechnieken

Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk
Pleisterwerk

Uw historische pleisterwerk zorgvuldig laten herstellen? Domus arte is ruim 35 jaar dé referentie voor restauratie van historisch stucwerk. We herstellen historische panden moeiteloos in hun oude glorie mét behoud van authenticiteit, dankzij onze jarenlange ervaring, artisanale technieken en diepgaande kennis van historische bouwstijlen.

Is uw historische stucwerk geschonden?

Historische gevels en sierelementen binnen- of buitenshuis zijn niet alleen een streling voor het oog, maar kennen een belangrijke historische waarde. Doorheen de jaren kunnen deze authentieke blikvangers het echter zwaar te verduren krijgen. Barre weersomstandigheden, onkundig stucwerk of opstijgend vocht zijn slechts enkele factoren die hiertoe bijdragen.

In deze gevallen is het dringend tijd om uw beschadigde pleisterwerk te herstellen:

  • barsten of scheuren in historisch pleisterwerk
  • zichtbare vervuiling of een doffe laag op uw historische gevel
  • gevelversieringen en geveldetails verliezen hun tekening of reliëf
  • ornamenten, mouluren, rozetten of sierelementen zijn verweerd, gebroken of ontbreken

Hoe gaan onze stukadoors en restaurateurs te werk?

Bij domus arte stellen we alles in het werk om uw pleisterwerk in ere te herstellen op een historisch verantwoorde manier. Van deskundige gevelreiniging, gevelrenovatie en restauratie van moluren over historisch pleisterwerk tot vochtbestrijding. We zorgen er steeds voor dat alle gebruikte technieken en materialen naadloos aansluiten bij het karakter en de stijlkenmerken van uw pand. Authenticiteit staat centraal bij élk project dat we voor onze rekening nemen.

Historische pleisterwerken met minerale pleister

Onze deskundige stukadoors werken met minerale pleistermortel i.p.v. siliconenpleister om uw oude pleisterwerk te herstellen en te renoveren. De minerale pleister is een samenstelling van kalk en/of cement, zand, water, vulstof en kleurpigmenten. Het materiaal leent zich perfect om historische gebouwen te restaureren, oneffenheden te verbergen en decoratieve patronen aan te brengen.

Restauratie van ornamenten, mouluren en rozetten

Wanneer we uw oude pleisterwerk herstellen en renoveren, schenken we ook aandacht aan alle sierelementen. We werken met de beste restaurateurs die uw moluren en rozetten in een nieuw en authentiek kleedje steken. Verweerde of gebroken sierelementen herstellen we handmatig in hun oorspronkelijke staat of reproduceren we in eigen atelier.

Speciale pleistertechnieken

Soms dienen we speciale pleistertechnieken te hanteren om uw historische pleisterwerk te herstellen. Dat is het geval bij bepleistering zonder schilderen of wanneer er voorschriften gelden van de Dienst Monumentenzorg.

  • Rotspleisterwerk:

De rotspleister heeft een oneffen, willekeurig reliëf en ziet eruit als een ruwe rots of boomschors. Onze stukadoors bewerken het pleisterwerk met de hand om bijzondere resultaten te bereiken.

  • Simili-pleisterwerk:

Het woord ‘simili’ is afgeleid van het Franse ‘simili-pierre’, omdat het pleisterwerk natuursteen imiteert. Deze pleister vertoont kleine glinsteringen wanneer de zon erop schijnt.

  • Cimorné-pleisterwerk:

De term is afgeleid van het Franse woord ‘ciment orné’ of ‘versierd cement’. Ingestrooide glasdeeltjes of vermalen marmer geven het pleisterwerk een exclusief uitzicht.

cimorné pleister

Uw historische pleisterwerk deskundig laten herstellen?

We brengen uw historische stucwerk opnieuw tot leven, met zorg, aandacht en extreme precisie.