In de pers: Achterhuis wordt zomers paviljoen

zomers paviljoen domus arte
achterhuis wordt zomers paviljoen

Achterhuis wordt zomers paviljoen

domus arte werd aangesteld als hoofdaannemer om een gebouw uit vijftiende eeuw in het Gentse Prinsenhof te renoveren. Het vervallen achterhuis van de woning van Katrien en Wim vervelde na dertien jaar tot een heerlijk zomerpaviljoen. Nu genieten ze eindelijk met hun zonen van een staycation in het Gentse Prinsenhof.

Het achterhuis heeft een bijzondere geschiedenis. Het is het laatste overblijfsel van het Hof ter Walle, het kasteel van keizer Karel. Sommige balken zijn nog origineel, maar waren helaas in slechte staat. Door de balkkoprestauratie werd het gebouw verstevigd en in ere hersteld.

Tijdens het renovatietraject, werd er het opstijgend vocht aangepakt door domus tech.

Het metselwerk aan de voorgevel werd deels heropgebouwd en de natuursteen gereinigd. De buitengevel en de binnenmuren werden gekaleid.

Het resultaat mag er zijn en is mooier dan de bewoners hadden durven dromen.

 

Leest het volledige artikel in De Standaard  (Karin Eeckhout, foto’s Alexander Meeus)