Betonherstelling in 5 stappen

betonherstelling
betonherstelling

Herstelling tot op het bot!

Betonrot

Betonrot ontstaat gewoonlijk door roestend betonijzer. De degradatie ontwikkelt zich doordat de wapening te dicht aan de oppervlakte van het beton zit. Daardoor ontstaan er scheuren in het beton, brokkelen stukken af en is er zichtbare corrosie van de wapening. Dit is nadelig voor de sterkte van het beton. 

 

Betonherstelling is specialistenwerk

Tot de herstelwerkzaamheden behoren o.a. verweerde betonconstructies aan betonkolommen en - balken, balkons, terrassen en betonnen kroonlijsten. Dit geldt voor alle types betonherstelling, zowel voor polymeerchemisch als hydraulisch gebonden systemen, elk in zijn eigen specifiek toepassingsgebied. domus tech heeft sinds 1982 de nodige kennis en ervaring in huis om een correcte diagnose te stellen in functie van een duurzame herstelling.

 

Hoe gaan we te werk? Betonherstelling in 5 stappen

  1. Nazicht van de volledige oppervlakte door middel van 'taperen' (= het saneren van de wonde)
  2. Betonherstelling: verwijderen van oude en rotte delen van het aangetaste beton tot op de gezonde beton en ontroesten van de wapening.
  3. Aanbrengen van hydraulisch gebonden herstelmortel.
  4. Vlak plamuren: herstel van de cementpleister die oorspronkelijk op het beton werd aangebracht. 
  5. Carbonatatieremmende coating: deze biedt de nodige bescherming tegen CO2 en aantasting zure regen. 

Last van betonrot? Neem contact op met het team domus tech, uw specialist in betonherstellingen, op het nummer 09 395 61 40

 

betonrot herstellen domus tech