Ban water uit je kelder!

Kelderdichting door domus tech
Kelderindichting door domus tech

Waterdicht maken van kelders

Wij onderscheiden grosso modo twee types van kelders. Ofwel werden de wanden en vloeren van uw kelder uitgevoerd in waterdicht beton (type 1).Ofwel bestaan de wanden en vloeren uit metselwerk waarop een waterdichte bezetting, een bekuiping, werd aangebracht (type 2) .

Beide types van kelders kunnen last krijgen van vochtproblemen. Verschillende factoren kunnen bijdragen tot deze vochtproblematiek. Zware en/of langdurige regenval, stijgend grondwaterpeil en gewijzigde grondcondities zijn de meest voorkomende redenen.


Voor beide types van kelders biedt domus tech u een oplossing tegen het vochtprobleem. Voor elk type kelder is de oplossing verschillend. 

 

Hoe worden kelders waterdicht gemaakt?

Betonnen kelders

Bij betonnen kelders (type 1) zijn de problemen meestal te wijten aan barsten in vloeren en/of wanden. De lekken treden vaak op ter hoogte van de kimnaad en tussen de verschillende stortfases. domus tech beheerst de techniek van de waterafdichtende PUR-injecties. Daarbij wordt in de barst een hydroreactief hars ingespoten dat de exacte vorm van de barst aanneemt. Dit zorgt voor een perfect waterdichte prop.

Gemetselde wanden

Bij gemetselde wanden (type 2) dient gewerkt te worden met een klassieke bekuiping. Bekuiping is de traditionele kelderdichting en is het vakjargon voor het waterdicht cementeren van keldermuren. Dit is noodzakelijk wanneer er sprake is van grondwaterdruk met waterinfiltratie tot gevolg.


Door de lekken te dichten met een speciale mortel en de kelder waterdicht te cementeren, voorkomen we verdere indringing van water waardoor de kelder droog zal blijven.  Een zuivere ondergrond (natte muren) is de basis. De behandeling gebeurt in verschillende fasen. Het aansluitpunt tussen de muren en vloer, de kimnaad genaamd, is een zwak punt en verdient extra aandacht: er wordt een versterkte hiel aangebracht.


Ontdek in onderstaand filmpje hoe onze specialisten te werk gaan! Zet zeker je geluid aan.

Wil je meer weten? Neem contact op met het team domus tech, uw specialist in kelderdichting, op het nummer 09 395 61 40