5 redenen om een vochtprobleem aan te pakken

vochtbehandeling injectie
opstijgend vocht

Vochtbestrijding is ons vak!

1) Beter vroeg dan laat

Het behandelen van opstijgend vocht gebeurt best bij het begin van de renovatiewerken, aangezien de droogtijd na de behandeling van de muren vrij lang duurt. Hierdoor dreigt uw renovatieproject vertraging op te lopen.


Vochtproblemen gaan nooit vanzelf weg. Hoe langer je wacht om het probleem aan te pakken, hoe meer schade het vocht kan aanrichten. De behandeling niet inplannen raden we af, de kans bestaat dat achteraf alle pleisterwerk opnieuw moet gebeuren, met alle financiële repercussies tot gevolg. Wees er dus vroeg bij.

 

2) De waarde van uw woning

Maar liefst 1 op 5 woningen kampt met vochtproblemen. Muren die door opstijgend vocht langdurig nat staan, kunnen op lange termijn de stabiliteit van uw woning in gevaar brengen. Ook de houten elementen ontsnappen niet aan de desastreuze effecten dat het vocht met zich meebrengt. De behandelde woning stijgt na de behandeling terug in waarde.

 

3) Gezondheidsproblemen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond: wie in een vochtig huis leeft, heeft 25% meer gezondheidsklachten dan bewoners van een vochtvrij huis.

Ongedierte en schimmels nestelen zich in je huis en kunnen allergieën, astma, vermoeidheid, migraine, ademhalingsproblemen en zelfs longontstekingen veroorzaken (die na verloop van tijd chronisch worden).

Vooral kleine kinderen, ouderen en zwangere vrouwen zijn ontvankelijk voor gezondheidsproblemen door vocht. Door opstijgend vocht aan te pakken zorgt men voor een gezonder binnenhuisklimaat.

 

4) Stijgende energiefactuur

Opstijgend vocht kan de isolatie van uw woning beschadigen. Zeker in de herfst- en wintermaanden is uw huis daardoor moeilijker te verwarmen. Men moet hierdoor meer stoken en het gevolg is een energiefactuur die de hoogte in schiet. Opstijgend vocht behandelen houdt uw energiekosten onder controle.

 

5) Recht op premies

De problematiek die opstijgend vocht in muren met zich meebrengt is de Vlaamse overheid niet ontgaan. Via de renovatiepremie of de verbeteringspremie wordt de kans geboden om beroep te doen op de financiële overheidssteun om het opstijgend vocht definitief een halt toe te roepen. Zo kan u via de renovatiepremie 20% of 30% van het factuurbedrag recupereren. Meer informatie over Vlaamse renovatiepremie.  Daarenboven is er een verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21% van toepassing.

vochtproblemen oplossen domus tech